fbpx
Сьогодні
16:17 12 Кві 2022

На Київщині правоохоронці виявили нові жертви російських загарбників

Прокуратура продовжує розслідування злочинів російських військовослужбовців на звільненій Київщині: у підвалі виявили 6 вбитих

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Телеграм-канал Офісу Генпрокурора.

Як зазначили у прокуратурі, у селі Шевченкове Київської області в підвалі одного з приватних будинків правоохоронці знайшли тіла 6 громадян з вогнепальними пораненнями.

Слідчі також встановили, що в березні на виїзді з села Перемога російські загарбники зі стрілецької зброї та артилерії розстріляли колону з мирними жителями з 5 автомобілів.

Унаслідок цього загинули 4 людини, серед них — 13-річний хлопець. Слідчі допитали свідків розстрілу колони, тіла загиблих направили для судово-медичної експертизи.

Крім того, встановлено, що поблизу села Гавронщина окупанти розстріляли цивільний автомобіль.

Унаслідок цього загинули 5 людей, серед яких дві дитини віком 1 та 14 років. Тіла загиблих місцеві мешканці поховали поруч з автомобілем.

Прокурори наголошують, що продовжують збирати докази порушення росією міжнародного права, щоб притягнути до відповідальності всіх винних у вчиненні злочинів.

Довідка.

 2 квітня вся Київська область була звільнена від окупантів.

Зокрема, 28 березня українські військові повністю взяли під контроль Ірпінь, а 31 березня — Бучу та всю Бучанську громаду.

На звільнених територіях були виявлені докази масових убивств цивільного населення.

Вкрай складна ситуація у Бучі, де вже виявили тіла 360 вбитих цивільних мешканців — із них щонайменше 10 дітей, а також у Бородянці, яка сильно зруйнована від бойових дій.

На супутникових знімках журналісти помітили, що створення братської могили в Бучі на території храму Андрія Первозванного та Всіх Святих почалося ще 10 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: