fbpx
Сьогодні
13:16 11 Кві 2022

Зеленський закликав країн-партнерів переглянути правила постачання зброї та діяти швидко

English version here

Президент України Володимир Зеленський закликав країн-партнерів переглянути правила постачання зброї, адже не можна гаяти час, нам необхідно захищатися й боротися за своє існування.

Про це Глава Української держави сказав під час виступу перед парламентом Південної Кореї, передає "Укрінформ".

"Ми потребуємо значно більше, щоб вижити в цій війні проти настільки підготовленого супротивника, як російська федерація, проти держави, яка не рахує збитки й має числений запас військової техніки ще з часів радянського союзу. Ми потребуємо систем протиповітряної оборони, ми потребуємо літаків, танки, іншу бронетехніку, артилерійських систем, боєприпасів. І у вас є те, що може бути незамінним для нас. У вас це є: броньовані машини, протиповітряна, протитанкова, протикорабельна зброя. І коли стоїть питання про виживання у війні, направленої на повне підкорення народу, потрібно давати принципові відповіді. Звичайно, правила постачання зброї потрібно переглядати та діяти швидко. Потрібно допомагати", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що надати зброю Україні – це означає не тільки врятувати життя громадян, не тільки дати можливість деблокувати українські міста, а й врятувати інші держави від подальшого розгортання російської агресії.

"Кожна нація має право на самостійне життя, кожне місто має право на повну безпеку, кожна людина має право на свободу та на пошук власного щастя", – сказав він.

Водночас Зеленський наголосив на тому, що наша держава отримує підтримку від різних країн світу та дуже вдячна за це.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: