fbpx
Сьогодні
20:53 11 Кві 2022

"Місія виконана": тваринам з екопарку Фельдмана знайшли прихисток у різних куточках України

Фото: dniprorada.gov.ua

Місто Дніпро продовжує допомагати евакуйовувати тварин з харківського Фельдман ЕкоПарку. Наразі звідти вивезено вже півтора десятка кошачих.

Про це повідомляє міська рада Дніпра.

«Дніпро наразі є логістичним центром з перевезення тварин з Харкова. Далі вони відправляються до інших міст, зокрема на захід України, до Києва, – які зголосилися прийняти тварин. Складність процесу перевезення у тому, що ЕкоПарк розташований у близькості до ворожих військ і там постійні обстріли. Цього тигра вивезли останнім з  кошачих. Сьогодні ввечері він поїде до Києва», – розповів заступник міського голови Михайло Лисенко. 

Тигрів з парку Фельдмана у Харкові перевезли у Дніпро1

Фото: dniprorada.gov.ua

Він також додав: у планах вивезти з ЕкоПарку ще п'ять бурих ведмедів, а також інших тварин, які там залишаються. Тварини у Дніпрі не затримаються, оскільки немає для їхнього утримання пристосованих місць. Під час таких коротких перетримок у місті тварин годують, поять. 

Тварини з екопарку Фельдмана1

Фото: feldman-ecopark com

Також вже до Києва та Хмельницького відправили дві останні автівки з тваринами. Лишалося декілька кіз, яких теж забрали.

"Усе. Місія виконана. Відправляємо вже останні дві машини на Київ і Хмельницький. Усіх тварин із харківського Екопарку вивезено. Можна видихнути", – зазначив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Окупанти вщент зруйнували екопарк Фельдмана. Засновник екопарку Олександр Фельдман повідомив, що через обстріл російських військ парк знищений, великих тварин доведеться приспати, тому що немає можливості перевезти.

Тварини з екопарку Фельдмана1

Фото: feldman-ecopark com

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: