fbpx
Сьогодні
13:47 11 Кві 2022

росія витратила на зброю сотні мільярдів доларів, отримані за експорт нафти та газу, – Зеленський

English version here

Керівництво російської федерації свідомо створило для своїх громадян такі умови, в яких служба в армії є єдиним соціальним ліфтом.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Південної Кореї, передає "Укрінформ".

Так, він зазначив, що росія витратила десятиліття і колосальні ресурси на підготовку до війни проти України. За його словами, на виробництво та накопичення озброєння витрачено сотні мільярдів доларів, отримані за експорт нафти, газу. Крім цього, Зеленський відзначив тривалу підготовку людського ресурсу.

«Для мешканців самої російської федерації свідомо створюються такі умови, коли вони змушені жити в тотальній безпросвітній бідності. Коли вони не можуть собі дозволити навіть найпростіші речі: нормальну їжу, звичайну побутову техніку, нормальну освіту. Коли в них немає протягом усього життя навіть базових гарантій прав людини. І коли служба в армії для багатьох із них стає єдиним, так би мовити, соціальним ліфтом, можливістю отримати хоча б щось у житті. Хоча б спробувати забезпечити себе», – наголосив глава Української держави.

Він розповів, що звичайне життя українців та буденні речі викликають шок у російських військових. Зеленський констатував, що солдати рф у захоплених регіонах займаються мародерством та намагаються відправити додому в росію награбовані речі: від пральних машин до комп'ютерів, від автозапчастин до одягу.

«Це зіткнення двох різних світів. Світу звичайних людей, які просто жили мирним життям, просто прагнули гармонії для себе, для своїх дітей, думали про майбутнє. Та світу людей, спеціально принижених своєю державою протягом десятиліть, спеціально загнаних у бідність та безправ'я, щоб їхня влада могла відправити їх на будь-які авантюри, на будь-яку війну проти сусідів», – підкреслив Президент України.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: