fbpx
Сьогодні
10:22 09 Кві 2022

Російська служба доставки СДЕК не буде відправляти посилки, якщо не буде підтверджено право власності

Фото: ТАСС

російська служба доставлення СДЕК відмовилася відправляти посилки з товарами, якщо відправник не може підтвердити право власності на них

Про це йдеться в наказі гендиректора СДЕК Леоніда Гольдорта від 5 квітня, який є у розпорядженні видання Meduza.

Як зазначили, відправник має, наприклад, надати касовий чек із магазину.

Співробітникам наказали "перевіряти повноваження відправника на розпорядження товаром", тобто вимагати документи, що підтверджують право власності на товар.

Якщо відправник не надасть таких документів, йому відмовлятимуть у кур'єрських послугах.

Компанія вирішила піти на такий крок "у​​ зв'язку зі збільшенням випадків шахрайства та перевірок митних органів на території Євразійського економічного союзу (ЄАЕС), у тому числі що проводяться після випуску товару відповідно до митного законодавства".

Наказ, за ​​інформацією Meduza, відправили до всіх підрозділів служби доставлення.

На сайті компанії вказно, що вона представлена ​​більш як у 67 тисячах населених пунктів у 27 країнах світу. Наказ набув чинності 5 квітня, він діє "до видачі розпорядження про його скасування".

У відділенні СДЕК міста Новозибків у Брянській області кореспондентові Meduza, який представився клієнтом, підтвердили, що в компанії ухвалили нове розпорядження, згідно з яким техніка приймається до відправлення лише за наявності чека про покупку або при наявності технічного паспорта виробу.

Згодом у пресслужбі СДЕК підтвердили справжність наказу гендиректора компанії. Сам Леонід Гольдорт у розмові з Meduza сказав, що "це просто факт".

На початку квітня телеграм-канал "Беларускі Гаюн", який займається моніторингом військової активності в Білорусі, повідомив, що російські військові надсилають кур'єрською службою СДЕК величезні посилки з білоруських міст до Росії.

Активісти проєкту висловили припущення, що в посилках — речі, вкрадені росіянами в Україні.

"Медиазона" у Білорусі також виявила військових, які відправляють посилки, на онлайн-трансляції, яка велася у відділенні СДЕК у Новозибкові у Брянській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: