fbpx
Сьогодні
19:30 09 Кві 2022

Шкода та користь гель-лаку для нігтів

Гель-лак поєднує в собі полімерний гель для нарощування нігтів та декоративний лак. Сьогодні це найпопулярніший матеріал для манікюру. Він доступний у всіх можливих колірних варіаціях, дає змогу експериментувати в нейл-дизайні, стійкий до зовнішніх чинників і не потребує корекції, доки нігті помітно не відростуть. Переваг багато, але наскільки таке покриття безпечне та як часто його можна наносити? Інтернет повниться міфами та «страшилками». І деякі з них варто розвінчати.

З чого складається гель-лак

У маленькому флаконі зібрана добра частина таблиці Менделєєва. Аналіз складу допомагає розібратися, що є гель-лак з погляду хімії, і яку роль відіграють окремі компоненти.

  • Розчинники сприяють розподілу лаку по поверхні нігтя та подальшому висиханню. Під час полімеризації вони випаровуються, що й призводить до застигання матеріалу.
  • Полімери — основа, яка відповідає за формування покриття та його стійкість.
  • ТСФ — синтетичний полімер. Він визначає якість зчеплення з нігтем та робить лакове покриття міцним.
  • Пластифікатори. Завдяки їм матеріал зберігає еластичність і чинить опір механічному впливу.
  • Слюда надає сяяння.
  • Силікати контролюють в'язкість та ступінь осідання.
  • Діоксид титану — білий пігмент. Він підкреслює насиченість інших відтінків.
  • Кольорові пігменти натурального та синтетичного походження.

Існують різні види полімерів, пластифікаторів та пігментів. Залежно від виробника та вартості деякі компоненти в складах розрізнятимуться, але жоден гель-лак не містить нічого небезпечного для здоров'я. На https://eva.ua/299-321-412/gel-laki/ легко порівняти продукти різних брендів та визначитися з найкращим варіантом для себе.

гель-лак для нігтів

Як гель-лак впливає на нігті

Міцне полімерне покриття захищає. Гель-лак приносить користь ламким і тонким нігтям, запобігає розшаровуванню та обламуванню, вирівнює пластину. Чи здатний він зашкодити? Сам по собі — ні. Зіпсувати нігті можна тільки в процесі нанесення або зняття, якщо робити це неправильно.

Підготовка в манікюрі передбачає шліфування полірувальним бафом. Підібравши непридатний інструмент, наприклад, занадто жорсткий з низькою абразивністю, ви ризикуєте травмувати ліпідний бар'єр і зробити здорові нігті тонкими, слабкими та ламкими. Загалом надто старатися в процесі полірування не можна, процедура вимагає акуратності.

Знімати покриття теж потрібно правильно, найкраще — за допомогою фрезера. Професійний майстер у салоні зробить це безпечно та якісно. Ви можете самі навчитися керуватися апаратом вдома, але будьте обережні та уважні, щоб не спиляти зайвого.

Другий популярний спосіб видалення гель-лаку — застосування спеціального розчину. Просочені ватні диски кладуть на пальці та загортають у фольгу. Під впливом «парникового ефекту» агресивні компоненти ремувера не тільки розм'якшують покриття, а й проникають у пластини, руйнують їхню структуру, пересушують нігті та шкіру. Практикуйте таку процедуру лише у крайніх випадках, коли іншого виходу немає.

Міфи про шкоду гель-лаку

Незважаючи на світову популярність гель-лаку, про нього в інтернеті все ще можна прочитати багато історій, що залякують. Більшість з них — безглузді байки.

  • Пересушує нігті. Це не зовсім так. Насамперед витягують вологу розчинники під час зняття, а сам гель-лак не торкається пластин, якщо їм не зловживати.
  • Перекриває «дихання». Почнемо з того, що нігті — нежива тканина, яка не потребує постійного кисню. Тривале носіння покриття дає навантаження на ніготь, але з «диханням» це не пов'язано.
  • Впливає на здоров'я. Якщо нігтьові пластини та пальці уражені грибковою або дерматологічною інфекцією, тоді манікюр справді завдасть шкоди. Міцним і здоровим нігтям полімери з пігментами ніяк не загрожують.

Щоб не перевантажувати нігті та уникнути пересихання, робіть перерви довжиною близько двох тижнів після 2–3 покриттів або раз на 2–3 місяці. Під час «відпустки» влаштовуйте рукам оздоровчі трав'яні ванночки, вітамінізуйте нігті та наносьте на них зміцнювальні засоби.

Гель-лак — хімічний матеріал. Особливої ​​користі від нього чекати не доводиться, але й шкоди він не принесе, якщо нанесений правильно. Втілюйте в життя оригінальні рішення, експериментуйте та насолоджуйтеся розкішним манікюром! Зараз у моді як матові, так і глянсові покриття, незвичайні форми нігтів та найсміливіші дизайни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: