fbpx
Сьогодні
13:25 07 Кві 2022

Зеленський звернувся до грецького народу: Одеса – це ще одне місто, яке росія може спробувати знищити так само, як Маріуполь

English version here

Фото: ОПУ

Російські війська перетворили місто Маріуполь на руїни, та не виключено, що ворог захоче знищити Одесу теж

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав у зверненні до парламенту Греції, передає кореспондент Укрінформу.

"Це було півмільйонне місто, в ньому і досі залишаються близько 100 тисяч людей. Але немає фактично жодної неушкодженої будівлі. Абсолютна більшість будівель у місті повністю зруйнована.

Російські військові знищували все: лікарні, пологовий будинок, житлові будинки, міський театр, в якому мирні мешканці ховалися від бомб. Маріуполь майже знищений. Впевнений, майже кожен із вас вже бачив, як місто виглядає зараз", сказав Зеленський грецьким парламентаріям.

Він звернув увагу на те, що росія перетворила мирне місто на "просто руїни".

Окрім того, це місто завжди було домом для великої грецької громади.

"Українська грецька громада – одна з найбільших у світі. Століттями наші народи жили поруч, століттями виховували дітей, будували майбутнє", зазначив президент.

Глава держави наголосив, що нині Одеса – це ще одне місто, яке росія може спробувати знищити так само, як Маріуполь. І тільки тому, що Збройні сили України стримують російські атаки і відкидають варварські війська, там зараз немає пострілів.

"Росія абсолютно впевнена у своїй безкарності за все, що вона робить. І ми маємо зупинити це. Ми маємо притягнути росію до відповідальності. Ми маємо врятувати Одесу від знищення, якого зазнав Маріуполь. Ми маємо знайти усіх-усіх депортованих росією людей. Ми маємо врятувати хоча б тих маріупольців, хто ще живий і хто може бути врятований", сказав Зеленський.

Глава держави наголосив, що російські війська принесли смерть і руйнування туди, де століттями українці та греки насолоджувалися миром і процвітанням.

"Крім того, росія розпочала нову депортацію людей з Півдня України. Вже як мінімум десятки тисяч наших людей вивезені на територію росії, на тимчасово окуповані нею території України.

Це мешканці Маріуполя та інших міст, які опинилися під ударами російських військ. Це примусове переселення людей до Росії далеко не перше і для греків, і для українців", сказав глава держави.

Водночас він наголосив, що рф поводиться так, ніби ця депортація не остання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: