fbpx
Сьогодні
19:53 07 Кві 2022

росія хоче інші держави або використати, або підкорити, або залякати, - Зеленський

Керівництво російської федерації прагнуло розділити Україну на частини, забрати собі, скільки зможе, а решту – максимально ослабити і зруйнувати.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час виступу перед парламентом Республіки Кіпр, повідомляє "Укрінформ".

"Вони хотіли знищити нашу державність, пошматувати нашу країну, розділити Україну на частини: стільки, скільки зможуть, хотіли залишити собі, а все, що не зможуть захопити, хотіли максимально ослабити, максимально зруйнувати", – наголосив глава держави.

На його переконання, російська федерація прагнула створити нове розділення в Європі, яке відповідало би неадекватним амбіціям її керівництва. При цьому російська влада не сприймає більшість держав і народів, розглядаючи їх як тих, кого хоче або використати, або підкорити, або залякати.

"Україну вони розглядають серед тих, хто в другій групі (серед тих, кого рф прагне підкорити – ред.). Саме тому росія прийшла до нас із війною. Але всім іншим державам варто задуматися, до якої групи її віднесли і що насправді покладено в основу російської політики по відношенню до них. Упевнений, що жодна держава світу не знайде серед відповідей на це питання дві речі: справжню повагу і невдавану рівноправність", – наголосив Зеленський.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: