fbpx
Сьогодні
07:48 07 Кві 2022

На Луганщині біля Новотошківського російські війська намагалися прорвати оборону, - Генштаб ЗСУ

Російські загарбники не змогли прорвати оборону ЗСУ в районі населеного пункту Новотошківське

Про це інформує Рубрика, посилаючись на пресслужбу Генштабу ЗСУ.

"Ворог продовжує активні дії на Слобожанському, Донецькому, Південнобузькому та Таврійському напрямках". зазначають у повідомленні.

До того ж, російське командування продовжує пошуки можливостей розв'язання проблемного питання поповнення людськими ресурсами своїх підрозділів.

Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов'язаними, які мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів.

Також, на території так званої придністровсько-молдавської республіки проводиться відповідна агітаційна робота з населенням, що має російське громадянство.

На Слобожанському напрямку противник блокує місто Харків та здійснює артилерійські обстріли.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог продовжує артилерійські обстріли населеного пункту Попасна. Мета – відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівку.

Також окупанти безуспішно намагалися прорвати оборону підрозділів українських військ в районі населеного пункту Новотошківське.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів з відновлення боєздатності своїх підрозділів.

Продовжує проводити жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

Частина виведених російських підрозділів розміщується у наметових містечках на території низки областей Російської Федерації, що межують з Україною.

Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький та має тенденцію до погіршення.

Окупанти продовжують проводити насильницькі дії стосовно цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях.

Здійснюють примусове вивезення населення міста Маріуполя в тимчасово окуповані райони Донецької області.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу було уражено три повітряні цілі: крилату ракету, БПЛА та бойовий літак. Авіація Повітряних Сил продовжувала нанесення ракетно-бомбових ударів по військах окупантів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: