fbpx
Сьогодні
14:20 07 Кві 2022

Глава Європарламенту Метсола вважає, що заявку України на вступ до ЄС можуть розглянуть у стислі терміни

English version here

Часові рамки розгляду заявки України на членство в Європейському Союзі будуть значно меншими, якщо українська сторона оперативно надасть відповіді на опитувальник Європейської комісії

Про це президентка Європейського парламенту Роберта Метсола висловилась в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"У Києві я бачила так багато прапорів ЄС… Для нас це момент, щоб відкрити наші обійми. Я говорила із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем у Києві про те, що вони чекають на список запитань, який має надійти сьогодні-завтра", сказала Метсола.

Як зазначила президентка Європарламенту, українська сторона зможе відповісти на питання за чотири дні.

"Звісно, потім м'яч знову на нашому боці, і тут у гру вступає Європейський парламент. Ми зробимо все, щоб було зроблено кожен крок.

Я гадаю, що якщо українці нададуть нам дуже швидко відповіді, то часові рамки будуть теж більш звуженими, ніж в інших ситуаціях", пояснила Метсола.

Нагадаємо, що Єврокомісія цього тижня планує передати Україні опитувальник, що є необхідним етапом для набуття Україною статусу кандидата.

Віцепрем'єрка Ольга Стефанішина ​​повідомляла, що уряд протягом двох останніх тижнів готував проєкти відповідей на очікуваний опитувальник, тому готовий офіційно відповісти за дуже стислий час.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: