fbpx
Сьогодні
18:27 07 Кві 2022

Філатов пояснив, що він не оголошував евакуацію з Дніпра

фото: Ліга

Мер Дніпра Борис Філатов пояснив, що він не оголошував евакуацію з міста, а закликав виїхати тих, хто може, та вразливі категорії населення, як він це робить постійно з початку війни.

Про це повідомив Філатов у Facebook.

"Паніку відставити. Я буду дуже стислий, хоча в мене крутиться дуже багато поганих слів… По-перше, жоден мер не має права оголошувати таке. Це виняткова прерогатива керівництва країни та військових адміністрацій. По-друге, уважно перегляньте сказане на брифінгу та у всіх моїх публічних виступах. Найприкріше, що з другого дня війни, з кожної праски, і вже разів сто, я сказав свою особисту думку, що в умовах постійних ракетних обстрілів, жінкам, дітям, літнім людям краще побути в спокійніших місцях", – сказав він.

Мер підкреслив, що озвучував свою думку вже 100 разів, але "чомусь саме у 101 раз журналістів вирішило бомбардувати і вони влаштували вакханалію на всю країну".

За словами Філатова, Дніпро як транзитний гуманітарний хаб готовий допомагати всім, хто приїхав з Харківської області, Донбасу та Приазов'я, але він "чесно звернувся до всіх біженців, що з таким напливом людей Дніпро може не впоратися".

Раніше міський голова Дніпра Борис Філатов рекомендував жителям міста, які виїхали за його межі, поки що не повертатися, а певним категоріям населення – евакуюватися.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: