fbpx
Сьогодні
20:44 05 Кві 2022

Словенія скорочує штат представництва росії майже на 80%

Міністерство закордонних справ Словенії викликало російського посла Тимура Ейвазова та оголосило про рішення скоротити штат представництва рф у Любляні.

Про це йдеться в пресрелізі словенського зовнішньополітичного відомства.

«Сьогодні міністерство закордонних справ Республіки Словенія викликало посла російської федерації Тимура Ейвазова, щоб висловити обурення та найрішучіший протест у зв'язку з очевидними доказами того, що збройні сили російської федерації вчинили воєнні злочини проти мирного населення в українському місті Буча», ­– зазначається у пресрелізі.

У МЗС також заявили, що прийнято рішення щодо скорочення чисельності дипломатичного та адміністративно-технічного персоналу посольства російської федерації відповідно до статті 11 Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Згідно з нею, держава перебування іноземної місії має змогу вимагати від іноземного дипломатичного представництва чи консульської установи встановлювати розмір представництва у межах, які вона вважає розумними, враховуючи обставини та умови в державі перебування, а також потреби конкретної місії.

«У цьому контексті Республіка Словенія вирішила зрівняти розмір дипломатичного представництва російської федерації з дипломатичним представництвом Республіки Словенія в москві», – наголосили в словенському відомстві.

За повідомленням інформагентства STA, МЗС Словенії вирішило скоротити штат дипломатичного представництва росії в Любляні з 41 до 8 дипломатів, тобто майже на 80%.

Раніше про скорочення російської дипмісії у своїй країнах заявили Італія, Іспанія, Швеція, Данія, Латвія та Естонія.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: