fbpx
Сьогодні
22:15 31 Бер 2022

Зеленський поговорив телефоном із президентом Туреччини, Резніков особисто зустрівся в Стамбулі

English version here

Український президент Володимир Зеленський у телефонній розмові з турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоґаном порушив питання переговорів з Росією, а міністр оборони Олексій Резніков особисто в Стамбулі розповів про ситуацію на фронті та про евакуацію населення.

Про це повідомляють на twitter-сторінці Зеленського, у турецькій державній агенції "Анадолу", twitter-сторінці Резнікова.

"Провів чергову розмову зі справжнім другом України – президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоґаном. Відзначив високий рівень організації перемовин делегацій у Стамбулі.

Узгодили подальші кроки на шляху до досягнення миру. Вдячний за готовність Туреччини стати гарантом безпеки нашої держави!", – зазначив Зеленський

Зеленський обговорив з Ердоґаном хід перемовин української та російської делегацій у Стамбулі 29 березня.

Ердоґан, у свою чергу, вкотре повторив свою готовність організувати в Туреччині особисту зустріч українського та російського президентів.

Резніков у Стамбул розповів турецькому президентові про ситуацію в місцях ведення бойових дій, військові злочини російських окупантів та руйнування інфраструктури внаслідок обстрілів росіян. Крім того, окремо Резніков обговорив можливість спільної евакуації з турецькими партнерами мирних мешканців Маріуполя, насамперед поранених.

Він подякував Туреччині за її допомогу та зусилля із припинення війни в Україні.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: