fbpx
Сьогодні
14:05 30 Бер 2022

Глава російської делегації Мединський доповів путіну щодо результатів переговорів у Стамбулі

Глава російської делегації на переговорах з Україною Володимир Мединський доповів президентові росії володимиру путіну про результати переговорів у Стамбулі

Про це повідимила  Медуза з посиланням на прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Зі слів Пєскова, Мединський доповів Путіну про підсумки переговорів у Стамбулі з українською делегацією.

Коментуючи зустріч, що відбулася в Туреччині 29 березня, Пєсков сказав, що "переговори Росії та України відбулися, вони завершилися, нічого не скорочувалося, не урізалося".

Пєсков зазначив, що "позитивним є те, що українська сторона принаймні почала конкретно формулювати та класти на папір те, що вона пропонує", а щодо решти, то нібито Росія "не може констатувати чогось дуже багатообіцяючого, якихось проривів".

Пєсков підкреслив, що "попереду ще дуже і дуже тривала робота".

Прессекретар відмовився коментувати те, що підписання договору про гарантії безпеки для України буде можливим лише після виведення всіх підрозділів Росії на позиції, де вони перебували станом на 23 лютого, зазначивши, що "переговори мають іти в тиші".

Як повідомляла Рубрика, 29 березня відбулися переговори української та російської делегацій у Стамбулі. Вони тривали близько 3 годин.

Після їх завершення глава української делегації Давид Арахамія заявив, що Україна хоче отримати такі гарантії безпеки від країн-підписантів, які будуть жорсткішими, ніж 5 стаття НАТО.

Серед гарантів Україна бачить країни Радбезу ООН (Британія, Китай, Росія, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль).

Водночас пропонується зробити вільне приєднання до договору гарантій для інших країн, які матимуть таке бажання.

Також, за словами Арахамії, ці гаранти мають допомагати Україні вступити до ЄС.

Українська делегація також запропонувала Росії зафіксувати в окремому пункті договору те, що питання статусу Криму і Севастополя буде вирішуватися протягом 15 років на двосторонніх переговорах.

Також Україна пропонує, щоб долю окупованих територій сходу України вирішували під час прямих переговорів президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін.

А підписання міжнародного договіру про гарантії безпеки, за словами Подоляка, можливе лише після проведення загальнонаціонального референдуму з цього питання.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: