fbpx
Сьогодні
17:15 29 Бер 2022

Відновлення Миколаївщини та відмова від нафти рф: головне зі звернення Зеленського до уряду Данії

English version here

Фото: Рresident.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до політиків та народу Данії.

Про це повідомляє Офіс президента.

  • 40 ракет щодня – саме стільки різних, але однаково смертоносних ракет російські війська застосовують проти нашої держави, проти України. 40 – це середній рівень на добу. Більше 1370 ракет застосовано вже за час повномасштабного вторгнення росії на нашу землю.
  • Інтенсивність і жорстокість бойових дій, які ведуться проти нас, вийшли на рівень навіть вищий, ніж це було під час Другої світової війни.
  • Одних тільки освітніх закладів, університетів, шкіл, дитячих садочків зруйновано 773, уявіть собі. А ще десятки лікарень, ще церкви, навіть меморіали жертвам Голокосту стали мішенями.
  • Вже більше 10 мільйонів українців покинули рідні місця через бойові дії. Майже чотири мільйони українців виїхали за межі нашої держави, у більшості це жінки і діти.
  • Більше 90% усіх будівель Маріуполя зруйновані повністю обстрілами та бомбами. Але російська авіація наносить авіаудари, не зупиняючись.
  • Вони (окупанти, – ред.) вивезли в Росію більше двох тисяч дітей і ми не знаємо, де вони. Ми не маємо навіть повного переліку цих дітей, чи є у них родини, як вони потім знайдуть своїх рідних?
  • Європа має відмовитись від російської нафти, відмовитись якнайшвидше, бо саме шалені доходи від енергоресурсів дозволяють керівництву росії бути зухвалими, порушувати загальновизнані правила.
  • Ми знаємо, що зможемо повернутися до нормального, мирного життя. І тому вже зараз я хочу вас запросити приєднуватися до нашої ініціативи з відбудови України після війни, після нашої перемоги… Знаючи ваш потенціал, вашу творчу економічну потугу, я пропоную вашій країні взяти шефство над одним із наших прекрасних регіонів після війни. Авжеж, після війни. Миколаїв, місто кораблів, може стати таким містом, таким регіоном, який обʼєднає нас із вами ще більше.
Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: