fbpx
Сьогодні
09:13 29 Бер 2022

"Немає оплати, немає газу": Заявив кремль на відмову Європи платити в рублях

Без оплати за поставки російського газу росія не збирається постачати блакитне паливо до Європи

Про це в інтерв'ю PBS заявив речник Кремля Дмітрій Пєсков в інтерв'ю PBS.

Як зазначив речник, "Я не знаю, що станеться, коли вони відкинуть цю можливість. Тож, як тільки у нас буде фінальне рішення, подивимося, що можна зробити. Але, безумовно, ми не збираємося займатися благодійністю і безкоштовно відправляти газ до Західної Європи".

Коли у Пєскова уточнили, чи збирається РФ вимкнути газ, якщо за нього не платитимуть в рублях, Пєсков відповів: "Немає оплати, немає газу".

Нагадаємо, що напередодні країни "Групи семи" відхилили вимоги Росії оплачувати рахунки за газ в рублях.

Тим часом, головний дипломат ЄС вважає, що Путін не зупинить постачання газу Європі у відповідь на санкції.

Довідка

президент росії володимир путін доручив уряду, Центробанку та "Газпрому" до 31 березня підготувати доповідь про зміну валюти платежів за постачання газу до так званих "недружніх країн" на рублі.

путін минулого тижня заявив про те, що європейські країни, які ввели санкції проти росії у зв'язку з вторгненням в Україну, мають перейти в розрахунках за газ на рублі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відкинув вимогу росії, щоб ЄС і платив за російський газ в рублях, стверджуючи, що більшість існуючих угод про закупівлю газу вимагають оплати в євро або доларах США.

Прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо заявив, що, якщо росія вимагатиме від європейських країн платити за постачання газу в рублях, ціна також має бути переглянута.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: