fbpx
Сьогодні
Відео 14:58 29 Бер 2022

Ми визнаємо лише ті кордони України, які визнані у світі. Жодних компромісів: Арахамія прокоментував перемовини у Стамбулі

English version here

Ми визнаємо лише ті кордони України, які визнані у світі. Жодних компромісів, заявив Арахамія після перемовин української та російської делегацій

Про це повідомив глава української делегації Давид Арахамія на брифінгу після перемовин з РФ.

 "Тема безпеки в Європі дала велику тріщину, вона не працює.

Ми вийшли з офіційною пропозицією. Одразу кажу, ми нічого не підписували, ми просто доносимо нашу позицію як перемовники до Росії", зазначив Арахамія.

Головні тези Давида Арахамії:

"Ми наполягаємо, щоб це був міжнародний договір, який будуть підписувати всі гаранти безпеки, які будуть ратифікувати… Щоб не повторювати помилку, яка була колись у Будапештському меморандумі — це виявився просто папірець", зазначив він.

Він наголосив, що гарантами повинні бути країни Радбезу ООН.

"Кого ми бачимо серед гарантів? В першу чергу — країни Радбезу ООН: Великобританія, КНР, і рф також туди входить, США, Франція, Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль", підкреслив Арахамія.

"Ми пропонуємо зробити вільне приєднання до договору гарантій. Тобто в нас є мінімальний обсяг гарантій, які ми хочемо отримати, але якщо інші країни хочуть також приєднатися — ми дамо їм таке юридичне право", заявив учасник перемовин української делегації.

Також, Арахамія підкреслив, що "у нас неврегульовані питання з ОРДЛО, Кримом та Севастополем, тому міжнародні гарантії безпеки тимчасово не будуть працювати на цій території".

З його слів, деякі країни вже дали попереднє погодження, але треба зачекати офіційних повідомлень.

"Дуже важливо: ми записали прямо в цей договір, що всі країни-гаранти мають допомагати Україні вступити якнайшвидше до Європейського Союзу", резюмував Арахамія.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: