fbpx
Сьогодні
12:42 29 Бер 2022

Гендиректор МАГАТЕ Гроссі прибув до України для перемовин щодо безпеки ядерних об'єктів

English version here

Фото: twitter.com/iaeaorg

Гендиректор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі прибув до України, де має провести перемовини з українськими чиновниками

Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

Як зазначили у пресслужбі, Гроссі також має намір відвідати одну з атомних електростанцій.

На перемовинах з чиновниками буде обговорюватись питання надання від МАГАТЕ технічної допомоги для гарантування безпеки ядерних об'єкти та запобігання виникненню аварії.

По допомогу до агентства звернулась Україна.

"МАГАТЕ розробило конкретні та детальні плани надання допомоги в безпеці ядерних об'єктів України, які включають п'ятнадцять ядерних енергетичних реакторів на чотирьох станціях, а також Чорнобильську АЕС, де розташовані об'єкти поводження з радіоактивними відходами після аварії 1986 року", йдеться у повідомленні.

Зі слів Гроссі, "військовий конфлікт" безпрецедентно загрожує українським атомним електростанціям та іншим об'єктам із радіоактивними матеріалами.

"Україна має одну з найбільших в Європі ядерноенергетичних програм. Присутність МАГАТЕ там, де це необхідно для гарантування безпеки, має першочергове значення. Зараз ми готові надати необхідну підтримку", зазначив Гроссі.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, російські окупанти захопили Чорнобильську АЕС ще 24 лютого. Всі об'єкти ДСП "Чорнобильська АЕС" та об'єкти, розташовані в зоні відчуження, перебувають під контролем військових рф.

20 березня, нарешті, вдалося здійснити часткову ротацію персоналу Чорнобильської АЕС та евакуювати людей, які перебували на території окупованої станції від початку вторгнення.

Україна вимагає від Радбезу ООН негайно вжити заходів, щоб демілітаризувати зону відчуження Чорнобильської АЕС, яку захопили окупанти, і ввести туди спеціальну місію ООН.

Запорізьку АЕС окупанти захопили у ніч проти 4 березня.

Внаслідок цього виникла пожежа в навчально-тренувальному корпусі АЕС.

Наразі на території АЕС залишаються російські окупанти, однак персонал станції контролює стан енергоблоків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: