У Харкові окупанти зруйнували 1177 багатоквартирних будинків

У Харкові внаслідок російських обстрілів та авіаударів зруйновано вже 1177 багатоквартирних житлових будинків.

Про це повідомив на брифінгу 2 березня Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляє "Укрінформ".

"Російська армія, армія агресора цілеспрямовано, я наголошую, цілеспрямовано, стріляє по житлових мікрорайонах. Це не просто окремі будинки, а саме цілі мікрорайони. Жителі зазнають тотальних бомбардувань. На сьогодні у місті зруйновано 1410 об'єктів, з яких 1177 – це багатоповерхові житлові будинки", – повідомив Терехов.

За його даними, у місті зруйновано також 53 дитячі садки, 69 шкіл та 15 лікарень.

"Це результат агресії російської федерації. При цьому ми змушені зараз переселяти людей до шкіл та дитячих садків, у підвальні приміщення, на станції метрополітену", – сказав мер.

Він додав, що волонтери, ризикуючи життям, доставляють продукти до сховищ тих районів, де взагалі не припиняються обстріли.

Також під обстрілами працюють комунальники, зокрема, 28 березня працюють 104 машини з вивезення сміття.

За словами Терехова, у місті працюють супермаркети, і всі продукти першої необхідності є в наявності. Також Харків отримує гуманітарну допомогу з інших міст, почала надходити гуманітарна допомога з Америки: місто Чикаго надіслало медикаментів на 880 тис. дол., які розподілили на міські лікарні та військовий шпиталь.

Також міський голова наголосив, що у Харкові панує дух єдності та боротьби, жителі кардинально змінили своє ставлення до країни-агресора.

"Місто Харків – це російськомовне місто, до початку війни практично кожен четвертий мав родичів у російській федерації чи знайомих, у багатьох були друзі. І завжди місто Харків вважалося більш менш лояльним до російської федерації. Сьогодні ставлення до росії, агресора, військ агресора змінилося кардинально. Я щодня спілкуюсь із людьми. Люди ніколи у страшному сні не могли уявити, що росія нападе на Україну, нападе на місто Харків. Сьогодні кожен із нас до кінця готовий захищати місто. Харків єдиний. У нас панує надзвичайний дух – дух протистояння, дух боротьби та дух перемоги", – сказав мер.

Як повідомлялося, Харків обстрілюють щодня від початку повномасштабної війни. За даними обласної військової адміністрації, минулої доби російські війська завдали близько 59 артилерійських та мінометних обстрілів у харківських районах Салтівка, Олексіївка, П'ятихатки, в області – по Чугуєву та Дергачах.

Також у регіоні зафіксовано близько 180 обстрілів супротивником із РСЗВ, у тому числі типу «Смерч», заборонених міжнародними договорами. Запеклі бої із загарбниками продовжуються в Ізюмі.

Свіжі дописи

  • Новини

“Мирна угода” з рф навесні 2022 року: Кулеба вчергове спростував чутки, що вона зірвалася через відмову Києва

Ще навесні 2022 року Україна та росія нібито майже досягли домовленості про припинення бойових дій,… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Генштаб: ЗСУ на Харківщині провели зміну позицій в районі Лук’янців

У Харківській області українські воїни провели зміну позицій в районі Лук'янців. Сили оборони продовжують виконання… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Блінкен заявив, що американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну

Американський пакет військової підтримки, раніше узгоджений Конгресом Сполучених Штатів, незабаром прибуде в Україну, Про це… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

Рибацьке спорядження — основа задоволення від цікавого хобі

У світі, де передові технології переплітаються із віковими традиціями, товари для риболовлі стають не просто… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

16 травня відбудеться зустріч путіна з китайським лідером Сі

16-17 травня російський диктатор володимир путін поїде в Китай для переговорів з главою КНР Сі… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024
  • Новини

У Південній Кореї на міжнародній виставці представили малюнки українських дітей

Відкриття Міжнародної виставки дитячого мистецтва у південнокорейському місті Пхьонтек, яка цьогоріч представляє роботи дітей віком… Читати більше

Tuesday May 14th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.