fbpx
Сьогодні
13:11 28 Бер 2022

Супутник зафіксував біля Маріуполя "наметове містечко", побудоване окупантами для українців

English version here

Автомобілі зупиняються біля нового тимчасового табору, очевидно, для людей, які тікають з Маріуполя, Україна, 22 березня. Фото: Maxar Technologies

Супутникові зображення та відео показують, що останніми тижнями окупанти почали будувати табір на схід від Маріуполя.

Знімки були перевірені The Washington Post.

Зазначається, що протягом двох днів черга автомобілів виїжджала з Маріуполя та зупинялася біля табору біля траси М14 на підконтрольній Росії території. Це відбувалося на тлі звинувачень з боку Маріупольської міської ради про те, що російські війська примусово вивозили жителів до «фільтраційних таборів».

Британське інформаційне агентство I повідомило про табір у неділю, посилаючись на супутникові знімки, опубліковані Planet Labs.

Знімки села Безіменне були зроблені у вівторок і надані The Post компанією Maxar Technologies.

Керівники так званої "ДНР" у середу через свій Telegram-канал повідомили, що спільно з російською владою вони облаштували «наметове містечко на 30 наметів» для маріупольців, місткістю до 450 осіб.

Супровідне відео, яке геолоковано The Post, показує конструкції. Опитувані на відео розповідають, що нещодавно приїхали з Маріуполя.

У МНС Росії заявили, що наметове містечко в Безіменному є «життєзабезпеченим» для біженців з Маріуполя. Росія діє «як конвой із гуманітарною допомогою», – заявив у опублікованому в середу відео чиновник міністерства Сергій Голова. За його словами, російські війська забезпечували жителів «усім необхідним», наприклад, мобільними телефонами та медичною допомогою.

Минулого тижня Україна звинуватила російські війська у примусовому переміщенні сотень тисяч мирних жителів до Росії проти їхньої волі. Москва заявила, що біженці добровільно втекли на схід під час війни.

Україна заперечує проти будь-якого маршруту евакуації мирного населення до Росії або її союзника Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: