fbpx
Сьогодні
23:16 27 Бер 2022

Унаслідок війни вже не існує Волновахи, Маріуполя та невеликих міст під Києвом, - Зеленський

English version here

Унаслідок повномасштабної російсько-української війни в Україні вже не існує Волновахи, Маріуполя та невеликих міст у Київській області.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив в інтерв'ю російським ЗМІ, повідомляє Укрінформ.

«Але, на жаль, повернімося до того, які наслідки та результати для нас. А в результаті: Маріуполя немає. Просто немає. Волновахи просто немає. Міст під Києвом у Київській області – наших невеликих містечок… Які, я думаю, як і у вас… Усі міста біля столичних міст — це, зазвичай, невеликі містечка. Але там усі мешкають, дачі заміські, а також місцеве населення теж. Цього немає. Випалена земля. Просто випалена земля. Абсолютно», – сказав Зеленський.

Глава Української держави констатував, що фотографії, зроблені у цих містах, не демонструють усієї катастрофи, яка там відбувається.

"Це неможливо показувати, тому що це неможливо навіть для нашого населення – показувати, як це виглядає", – наголосив він.

За словами Президента України, у Волновасі просто нічого не залишилося – жодних вулиць, жодних будинків. Водночас у Маріуполі, населення якого становить пів мільйона осіб, уражено 90% будівель.

«Вони їдуть і випалюють, просто випалюють. Я навіть не знаю, до кого так російська армія ставилася. Ніколи. Я не бачив. Можливо, я був тоді зовсім молодою людиною — і війни в Чечні, настільки глибоко не пам'ятаю всіх кадрів. Там страшно було, але там, вибачте… Просто ці обсяги не можна порівняти. На сьогодні там дві війни було», – додав Зеленський.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: