fbpx
Сьогодні
10:13 27 Бер 2022

Save Ukraine — #StopWar: стало відомо, хто виступатиме на міжнародному благодійному телемарафоні на підтримку України

English version here

У неділю, 27 березня, о 17:30 за центрально-європейським часом з Варшави (18:30 за Києвом) на базі польського телеканалу TVP розпочнеться міжнародний благодійний концерт-марафон на підтримку України Save Ukraine — #StopWar

Проєкт транслюватимуть усі телеканали та платформи, що мовлять «Єдині новини» в Україні, у тому числі Київстар ТБ, а також міжнародні версії ТВ-каналів. У YouTube ефір буде доступний для користувачів з усього світу на сторінках 1+1 та Atlas. Крім цього, до марафону доєднається більше 20 країн, які локально показуватимуть спільний ефір на телеканалах GPB1, RTSH2, RTCG2, ETV, Pulse4, RAI 3, Milano Etno TV, RTP  та інші.

До, під час та після трансляції відбуватиметься збір коштів на вирішення найбільших гуманітарних проблем, спричинених військовим вторгненням РФ на територію України. 

Серед міжнародних зірок, які звертатимуться до світової спільноти, на глядачів чекатимуть Sting, Fatboy Slim, Within Temptation, Bastille, Submotion Orchestra, BrainStorm, Beissoul & Einius, Salvador Sobral, Craig David, Idina Menzel, Gus Gus, Nino Katamadze та інші. 

Україну ж представлятимуть більше 20 артистів, серед яких: Monatik, Тіна Кароль, The HARDKISS, Океан Ельзи, Jamala, Go_A, ДахаБраха, Один в каное, alyona alyona, Антитіла, Pianoбой, Melovin, Artem Pivovarov, Alina Pash, Kadnay, Latexfauna, Руслана, Dakh Daughters, TVORCHI, NK та інші.

Крім цього, в межах телемарафону до багатомільйонної аудиторії з проханням підтримати Україну звертатимуться волонтери, громадські активісти, спортсмени та художники, яких знають і поважають в усьому світі.

Організатори розповідають, що учасники марафону записуватимуть свої звернення як з різних куточків планети, так і з тих українських міст, де не припиняються ворожі обстріли. 

«Зараз такий час, коли всі обʼєднуються. Зброя артистів — це наше слово, наша музика, наш вплив і можливість говорити від імені нашого народу на весь світ. І найстрашніше зараз – допустити, щоб у Європі почали звикати до того, що у нас відбувається. Тому ми щодня просимо зупинити цю війну, закрити небо над Україною. В межах марафону Save Ukraine обʼєдналося дуже багато артистів, музикантів, акторів, спортсменів, волонтерів, буде більше 50 учасників. Окрім того, що ми просимо допомогти фінансово, ми звертаємося з проханням виходити на площі, щоб спонукати європейські уряди робити все можливе, аби зупинити цю війну», — розповіла про телемарафон Юлія Саніна, фронтвумен гурту THE HARDKISS, в ефірі програми «Сніданок. Онлайн» на телеканалі ТЕТ. 

Телемарафон Save Ukraine — #StopWar реалізується 1+1 media, командою фестивалю Atlas, Суспільне та за підтримки національного мобільного оператора  Київстар, Міністерства культури та інформаційної політики, Міністерства закордонних справ, а також Міністерства соціальної політики. Ідейними натхненниками проєкту є фестиваль Atlas та Київстар.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: