fbpx
Сьогодні
19:05 26 Бер 2022

"Ми бачили таке хіба що у фільмах жахів": Байден про Маріуполь

Фото Reuters

Президент США Джо Байден вважає, що путін – справжній військовий злочинець, і зусилля цивілізованого світу повинні бути зосереджені на тому, щоб зупинити його і допомогти Україні.

Про це глава Білого дому заявив на зустрічі в польському Жешуві з представниками міжнародних неурядових організацій, які допомагають українським біженцям, передає Укрінформ.

"Наші зусилля повинні бути спрямовані на те, щоб зупинити руйнування, викликані людиною, яку я назвав військовим злочинцем. Думаю, що він (путін – ред.) відповідає цьому визначенню", – підкреслив Байден.

За його словами, Захід об'єднався в питанні санкцій проти росії, що могло бути «певною несподіванкою» для росії. Щодо рф вже накладено «найжорсткіші у світовій історії» санкції.

Глава Білого дому нагадав, що в Україні 10 млн осіб змушені були покинути свої будинки через війну, зокрема 3,8 млн, у тому числі мільйон дітей, виїхали з країни.

"Я бачив ці катастрофи, дітей, немовлят, матерів. Не потрібно розуміти їх мову, а досить подивитися їм глибоко в очі, цей біль, який є в їхніх очах… Немає нічого гіршого для батьків, ніж страждання дітей", – зазначив Байден.

При цьому, за його словами, сотні тисяч людей відрізані від допомоги, як у Маріуполі.

"Це неможливо уявити, ми бачили хіба що у фільмах жахів", – підкреслив Байден.

Президент США заявив, що необхідно збільшувати зусилля і координувати допомогу з урядом України, оскільки в Києві краще знають, що потрібно країні.

Байден також висловив жаль з приводу того, що не може відвідати Україну і побачити своїми очима, що там відбувається. За словами президента США, йому «не дозволяють це зробити».

Довідка

Місто перебуває в блокаді з 1 березня.

Російські окупанти обстрілюють житлові будинки та інфраструктуру.

Голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко 20 березня повідомляв, що понад 80% міської інфраструктури Маріуполя або пошкоджено, або знищено.

Міська рада Маріуполя повідомляла про більш як 3 тисячі загиблих цивільних унаслідок дій окупантів.

Окрім того, російські окупанти поширюють серед містян дезінформацію про те, що нібито єдина можливість евакуації з Маріуполя — автобусами в Ростов; масово захоплюють і депортують людей в рф, а також не пускають до міста гуманітарну допомогу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: