fbpx
Сьогодні
16:19 25 Бер 2022

Немає жодного консенсусу з рф щодо згаданих Ердоганом чотирьох пунктів, — Кулеба

English version here

Фото: ukrinform

Переговорний процес з Росією йде надзвичайно важко. Українська делегація наполягає насамперед на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальній цілісності України.

Про це заявив в коментарі міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає УП.

"Наша держава щиро вдячна турецькій стороні і окремо Президенту Ердогану за політичну та гуманітарну допомогу, а також дипломатичні зусилля задля припинення війни Росії проти України.

Водночас важливо об'єктивно оцінювати ситуацію.

Немає жодного консенсусу з Росією щодо згаданих Президентом Туреччини чотирьох пунктів. Зокрема, єдиною державною мовою в Україні є і буде українська.

Та й загалом класифікація ключових тем переговорів на чотири або іншу кількість пунктів є некоректною. У підгрупах делегацій одночасно обговорюється багато різних питань.

Переговорний процес йде надзвичайно важко. Українська делегація зайняла сильну позицію і від своїх вимог не відмовляється. Ми наполягаємо, насамперед, на припиненні вогню, гарантіях безпеки та територіальній цілісності України.

Україна буде продовжувати діалог з Туреччиною та усіма іншими зацікавленими сторонами, аби відновити мир на українській землі. Сподіваємося, що Туреччина, як друг і стратегічний партнер України, буде також продовжувати підтримку на усіх треках.

Користуючись цією нагодою, також нагадую, що запровадження нових санкцій проти Росії та зміцнення обороноздатності України є не менш важливими факторами, аби зупинити російську воєнну машину та досягти бажаного прогресу на переговорах.

Така тристороння стратегія – санкції, військова підтримка, переговори – не повинна ніким ставитися під сумнів", – заявив Кулеба.

Раніше президент Ердоган заявив, що Україна та Росія майже погодили чотири пункти з шести, про які країни не могли домовитися під час переговорів.

Зеленський нібито готовий відмовитися від вступу до НАТО та визнати російську мову другою державною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: