fbpx
Сьогодні
08:32 25 Бер 2022

Генерал поліції Аброськін готовий здатися в полон окупантам у Маріуполі заради евакуації дітей

Генерал поліції, ексзаступник начальника Національної поліції України В'ячеслав Аброськін звернувся до російських окупантів із закликом дозволити йому вивести дітей із оточеного Маріуполя.

«Сьогодні у повністю зруйнованому місті залишилося багато дітей, яких, якщо не врятувати зараз, вони загинуть найближчими днями, час уже йде на години. Звертаюся до російських окупантів – дайте можливість вивести дітей із Маріуполя, замість ще живих дітей пропоную себе», – пише Аброськін у Facebook.

Офіцер пояснив, що хоче увійти до міста, щоб організувати збір та вивести дітей. На це йому знадобиться три дні. На останньому блокпості під час зворотного проїзду з дітьми він готовий здатися в полон:

«Я – генерал поліції, який безпосередньо з 2014 до 2018 року організовував протидію проти вас на Донеччині. Я включений у ваші санкційні списки. Я перебуваю у вашому розшуку. Ви організували замах на мене, щоб усунути. Десятки ваших були вбиті, а тисячі ваших поплічників були затримані за моєї участі. Я саме той генерал, який, мабуть, найближчий до знаменитого полку «Азов». Це моя особиста ініціатива. Моє життя належить мені одному, і я пропоную його в обмін на життя дітей, які ще залишаються в Маріуполі».

Маріуполь залишається під постійними жорсткими обстрілами від початку повномасштабного російського вторгнення. Окупанти буквально рівняють місто із землею і з особливою жорстокістю знищують його жителів. У місті немає води, опалення, тепла та світла, люди змушені постійно ховатися у укриттях без можливості дістати їжу та воду.

Російські військові блокують запропоновані Україною гуманітарні коридори, натомість пропонуючи змученим людям їхати до РФ.

21 березня окупанти запропонували відкрити коридори, щоб ними разом із цивільними вийшли військові та склали зброю.

Україна здавати місто відмовилася.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: