fbpx
Сьогодні
19:29 24 Бер 2022

Зеленський закликав лідерів G7 створити систему безпеки U24

English version here

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський закликав створити для України та регіону загалом систему безпеки, що дозволяла б зупиняти вторгнення ворога за 24 години – U24.

Про це це президент України заявив у своєму виступі сьогодні перед лідерами G7.

"Я вірю, ми зможемо зробити вашу Групу семи не просто Великою сімкою, а Великою сімкою миротворців. Що для цього потрібно? Перше – щотижнево посилювати санкції проти російської агресії. Поки вона не зупиниться і не поверне нам мир. Друге – взяти участь у створенні нової системи гарантій безпеки для України і для нашого регіону. Реальних гарантій, дієвих, таких, які можуть зупинити будь-якого агресора за 24 години. Ми запропонували створити таке об'єднання U24. Це те, що дійсно потрібне світу", – сказав Зеленський під час відеозвернення.

Він пояснив, що така система могла б не лише швидко зупиняти війну та бойові дії, але й допомагати державам, які страждають від стихійних лих, потерпають від пандемії, зіштовхуються з міграційними або продовольчими кризами. Зеленський наголосив, що "світ потребує нових дієвих альянсів, нових ефективних гарантій".

Президент також закликав G7 взяти участь у відновленні України після війни.

"Ми повинні разом якнайшвидше після війни відновити нашу державу, відбудувати міста, відновити економічне життя, повернути людей. Я пропоную вам участь у такому проєкті відновлення. Я впевнений, що це буде в наших спільних інтересах", – сказав президент.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: