fbpx
Сьогодні
17:43 24 Бер 2022

Спікери парламентів Естонії, Латвії та Литви прибули з візитом до Києва

English version here

Спікерки парламентів Естонії, Латвії та Литви прибули з візитом до Києва, попри бої в околицях столиці і загрозу обстрілів.

Першою про це повідомила спікерка Литви Вікторія Чміліте-Нільсен, додавши фото з колегами з Верховної Ради, передає "ЄП".

Вікторія Чміліте-Нільсен у своєму виступі наголосила, що Захід не зупинив росію у 2008 та 2014 році, але зобов'язаний зробити це зараз, і зробленого все ще недостатньо. Вона підкреслила також, що українці борються не лише за свою свободу, але й усієї Європи.

"Ми повинні продовжувати послідовну допомогу – реальну військову допомогу, політичну, фінансову, гуманітарну та іншу, допомогти Україні з захистом від ударів з повітря. Україні слід якнайшвидше надати статус кандидата на членство у ЄС", – заявила спікерка Сейму.

Спікерка Сейму Латвії Інара Мурнієце розповіла, що спікери балтійських парламентів та Верховної Ради підписали спільну декларацію з осудом російської агресії та підтримкою прискореного руху України до членства у ЄС.

Довідка

23 березня до Києва особисто приїхав міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас.

15 березня до Києва приїхали прем'єр-міністри Польщі, Чехії та Словенії, а також віцепрем'єр Польщі, що стало першим візитом такого рівня до української столиці з початку повномасштабної війни. Того ж дня приїздив міністр закордонних справ Литви, але його зустріч з українським колегою відбулася у Львові.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: