fbpx
Сьогодні
20:16 23 Бер 2022

Пропагандистів рф Скабеєву та Кисельова оголосять у міжнародний розшук, - СБУ

English version here

Російських пропагандистів Дмитра Кисельова та Ольгу Скабєєву найближчим часом буде оголошено у міжнародний розшук. Їм вже повідомили про підозру за роботу проти України.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Слідчі СБУ розслідують кримінальне провадження щодо Кисельова та Скабєєвої за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України — посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Найсуворіша санкція статті передбачає довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

«Ці особи давно перебувають у полі зору Служби безпеки. Але основою цього кримінального провадження стали їхні останні дії та заклики щодо війни в Україні. Зокрема, в ефірі російської мультимедійної онлайн-платформи "Смотрим" Скабєєва та Кисельов публічно закликали до зміни меж території України», — йдеться у повідомленні.

В СБУ зазначають, що ці пропагандисти свідомо виправдовують війну рф проти України, під час якої російські окупанти обстрілюють українські цивільні об'єкти, вбивають мирне населення, ґвалтують жінок і мародерствують у будинках.

Наразі обом фігурантам уже повідомлено про підозру українською та російською мовами у встановленому законом порядку.

Напередодні генпрокурорка Ірина Венедіктова повідомляла, що кіберполіція зібрала понад 40 годин відеоматеріалів, на яких Скабєєва та Кисельов виправдовують військову агресію рф проти України, викривлюють факти в новинах і приховують військові злочини рф щодо мирних громадян України, повалення конституційного ладу та захоплення влади в нашій державі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: