fbpx
Сьогодні
22:41 22 Бер 2022

POLITICO назвало президента Зеленського найвпливовішою людиною Європи. Це вибір читачів видання

English version here

Фото: Denise Nestor для POLITICO

Читачі американського видання Politico назвали президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною у Європі.

Про це свідчать результати онлайн-голосування на сайті видання.

Зазвичай цей список публікують наприкінці року, востаннє – у грудні 2021-го. Тоді його очолив італійський прем'єр-міністр Маріо Драгі. Однак, на тлі російського вторгнення в Україну й глибоких геополітичних та економічних зрушень, які відбулися після цього, читачам запропонували проголосувати ще раз.

Один з учасників опитування, яке було запущено на початку березня, назвав Зеленського "маяком надії", який прагне "миру, демократії та порядності", поки Україна намагається протистояти російському вторгненню.

Видання відзначило, що з початку повномасштабного вторгнення Росії Зеленський регулярно публікував відеозвернення до громадян в соціальних мережах. Він також виступив із потужними промовами в Конгресі США, парламенті Великобританії, Бундестазі Німеччини, щоразу наголошуючи, що Україна потребує більшої підтримки Заходу в її боротьбі проти Росії.

Звернення президента України, зазначає Politico, допомогли змінити характер дебатів у Європі. Наприклад, Німеччина призупинила будівництво газопроводу "Північний потік – 2" незадовго до вторгнення та порушила табу на відправку зброї до зон конфлікту, а також пообіцяла збільшити витрати на оборону.

Країни, які нещодавно критикували міграційну політику Європи, такі як Польща та Угорщина, відкрили свої кордони для українських біженців, які рятуються від війни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: