fbpx
Сьогодні
14:50 21 Бер 2022

Війна в Україні посилює голод на Близькому Сході та в Північній Африці

English version here

Продовольча криза на Близькому Сході та Північній Африці посилилась через російську агресію в Україну.

Про це повідомляє Human Rights Watch.

45% українського експорту пов'язані з сільськогосподарською продукцією. Більшість виробництва пшениці сконцентровано на сході України, де бойові дії найінтенсивніші.

Світові ціни на продовольство зросли більш ніж на 30% від минулого року, а війна в Україні ще більше підвищила ціни, які досягли найвищого з 1974 року рівня із поправкою на інфляцію.

9 березня Україна заборонила експорт зерна та інших продуктів харчування, щоб запобігти внутрішній гуманітарній кризі. Навіть якщо ці збої в ланцюжку постачання будуть усунуті найближчим часом, проблеми, швидше за все, збережуться.

До того ж, бойові дії можуть серйозно підірвати майбутній урожай, особливо якщо війна триватиме до початку посівної у квітні.

Ситуація в окремих країнах виглядає так:

  • Ліван: 80% пшениці надходило з України.
  • Єгипет імпортує більше половини своєї олії з України. Крім того, країна – найбільший у світі імпортер пшениці, 30% з яких – припадає на Україну.
  • Лівія отримує від України понад 40% пшениці.
  • Влада північно-західної Сирії забезпечує регіон пшеницею і борошном, закупленим через Туреччину, але остання також імпортує 90 % своєї пшениці з України.
  • Ємен імпортує не менше 27% своєї пшениці з України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: