fbpx
Сьогодні
12:28 20 Бер 2022

Глава провладної партії Німеччини назвав путіна воєнним злочинцем

Фото: ARCHYDE

Співголова правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини Ларс Клінгбайль прилюдно назвав президента РФ Владіміра Путіна воєнним злочинцем

Про це Клінгбайль заявив у інтерв'ю Bild am Sonntag.

Також він заявив про розрив дружніх відносин з ексканцлером Герхардом Шредером.

"Так, Путін – воєнний злочинець. Він відповідальний за цю жорстоку війну, за вбитих дітей, жінок і чоловіків, за розірвані сім'ї, за всі злочинні нещастя", сказав Клінгбайль у відповідь на питання журналіста.

Крім того, політика раніше пов'язували дружні стосунки з ексканцлером Німеччини Герхардом Шредером.

Соціал-демократ заявив тепер, що це в минулому.

"Шредер повністю ізольований політично та соціально. СДПН очікує, що він піде у відставку з посад у російських державних компаніях… Те, що сталося за останні кілька тижнів, є, звичайно, також політичним розривом між мною та Шредером", заявив політик.

Клінгбайль також розкритикував політику попередніх урядів Німеччини щодо Росії.

"Усі партії, які несуть відповідальність, мають запитати себе, чи вони були на правильному шляху",  сказав співглава СДПН.

"Були явні тривожні сигнали – війна з Грузією 2008 року, анексія Криму 2014 року, замовні вбивства російських агентів, замах на Алексєя Навального. Так, ми всі повинні були по-іншому оцінювати те, що сталося в Росії", сказав він.

Нагадаємо, Шредер піддався жорсткій критиці у Німеччині та за кордоном за відмову розірвати свої тісні зв'язки з Москвою після вторгнення Путіна в Україну.

Кілька співробітників його офісу звільнилися після того, як він наполягав на збереженні своїх керівних посад у пов'язаних з Кремлем енергетичних гігантах "Роснефть" та "Газпром".

Разом з тим, Шредер, близький до президента РФ, зустрічався з Путіним у спробі зупинити війну в Україні – за даними ЗМІ, про посередництво Шредера просила українська сторона.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: