fbpx
Сьогодні
20:53 19 Бер 2022

Зеленський закликав Швейцарію діяти "як українці" щодо роботи Nestle в рф

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський у зверненні до Швейцарії закликав країну "бути як українці", коли йдеться про бізнес на кшталт Nestle, яка цілеспрямовано не бажає виходити з РФ.

Про це йдеться у зверненні Зеленського.

"Я хочу, щоб ви були як українці в питаннях про бізнес. Про бізнес, який працює в росії попри все: попри цю війну, всіх наших вбитих дітей, вбитих людей, попри зруйновані міста.

Як наше місто Маріуполь – героїчний Маріуполь, який уже тижні перебуває в повній блокаді – без їжі, без води, без електрики. Просто під бомбами", – сказав Зеленський.

Він процитував гасло однієї з міжнародних корпорацій, яка відмовляється виходити з ринку держави-агресора. Гігант харчової промисловості Nestle раніше заявив, що не вважає неетичною роботу в РФ та відмовляється виходити з ринку.

"Good food – good life", "хороша їжа – хороше життя". Так звучить слоган компанії Nestle, вашої компанії, яка відмовляється залишити Росію навіть зараз, коли звідти лунають погрози ще й іншим країнам Європи, а не тільки Україні. Коли звідти лунає вже і ядерний шантаж", – заявив він.

Зеленський продовжив, що хоче, аби країни не втратили спільний шанс повернути мир та шанс зупинити війни у світі. "Бо коли Швейцарія з вами – ви точно успішні, бо коли Україна з вами – ви точно міцні".

Швейцарська Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в Росії попри війну. У 2020 році вона сплатила в бюджет агресора 502 млн дол.

Корпорації Nestle належить низка відомих брендів: Nescafe, Nesquik, Kit Kat, Purina, Nuts, Fitness.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: