fbpx
Сьогодні
22:45 18 Бер 2022

США пригрозили КНР наслідками у разі допомоги росії у війні проти України

Фото Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден провів телефонну розмову з головою Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіном. Сторони обговорили вторгнення Російської Федерації на територію України.

Про це пише пресслужба Білого дому.

Під час розмови Байден розповів Цзіньпіну про зусилля США та його союзників у запобіганні вторгнення Російської Федерації на територію України та подальші кроки, які націлені проти агресора.

Також президента попередив голову КНР про наслідки для країни, якщо вона надасть матеріальну допомогу Росії.

"Президент наголосив на своїй підтримці дипломатичного вирішення кризи. Президент підтвердив, що політика США щодо Тайваню не змінилася, і наголосив, що Сполучені Штати, як і раніше, виступають проти будь-яких односторонніх змін статус-кво",- пише пресслужба.

Як відзначає видання CNN, розмова президента США з китайським колегою не розвіяла побоювання Штатів щодо того, що Китай може надати допомогу Росії.

"У нас є це занепокоєння. Президент докладно розповів, якими будуть наслідки, якщо Китай надаватиме матеріальну підтримку Росії, коли вона проводить жорстокі напади на українські міста та мирних жителів. І це те, за чим ми спостерігатимемо, і світ спостерігатиме",- заявила прессекретар Білого дому Джен Псакі.

Водночас США планують уважно стежити за діями голови КНР. Як відзначила Псакі, Китай повинен самостійно прийняти для себе рішення, на чиїй стороні він бажає стояти та як в майбутньому їх рішення описуватимуть книги з історії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: