fbpx
Сьогодні
11:52 18 Бер 2022

Сьогодні Байден і Сі Цзиньпін проведуть переговори

English version here

Розмова відбуватиметься після того, як представники США натиснули на Китай, стверджуючи, що Пекін несе свою частку відповідальності за війну, що триває в Україні.

Білий дім повідомив, що Байден і Сі Цзіньпін поговорять телефоном о 13:00 Грінвічем у п'ятницю, 18 березня 2022 року, на тлі попереджень з Вашингтона про те, що Китай може розглянути можливість надання військової підтримки Росії, повідомляє Аль-Джазіра.

Президент США Джо Байден і його китайський колега Сі Цзіньпін повинні провести свої перші прямі переговори з листопада на тлі зростаючої стурбованості США відносинами Пекіна з Росією та його позицією щодо все жорстокішої війни в Україні.

Представники США продовжують чинити тиск на Китай через Росію. США заявляють, що Пекін несе "відповідальність за використання свого впливу на Путіна", оскільки втрати від російського вторгнення в Україну зростають.

Перед цим у виданні The New York Times було опубліковано матеріал, у якому говорилося, що Росія попросила у Китаю військову та економічну допомогу.

Раніше повідомлялося, що Байден назвав Путіна "кривавим диктатором", який проводить аморальну війну проти народу України. Президент США Джо Байден оголосив про надання Україні військової допомоги на 800 мільйонів доларів. Туди увійде ППО, ПТРК та низка інших видів озброєння.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: