fbpx
Сьогодні
21:33 17 Бер 2022

YouControl показує зв'язок 17 тисяч українських компаній з окупантами

Аналітики сервісу для перевірки контрагентів YouControl створили найбільш повний список діючих українських компаній, що мають "ворожий слід", і додали цю інформацію до системи. Відтепер відслідкувати зв'язок українського бізнесу з окупантами дуже  просто. Варто лише зайти на картку юридичної особи і "Експрес-Аналіз" автоматично підсвітить ці дані як ризиковий фактор.

17 тисяч саме така кількість активних українських компаній, серед власників, засновників або кінцевих бенефіціарів яких є хоча б один громадянин або резидент російської федерації чи білорусі. Українських компаній, що мають зв'язки з росією  близько 13 800, з білоруссю 3 300.

Топ-20 таких компаній за виручкою у 2020 році: 

Данило Глоба, заступник директора з правових питань YouControl: "Співпраця з контрагентами з країн-агресорів, безсумнівно, ризикована через надзвичайно високу ймовірність виникнення негативних фінансових наслідків, операційних втрат, псування репутації. Це пов'язано насамперед із застосуванням українських та міжнародних санкцій. Механізм санкцій розроблений таким чином, що заборони та обмеження автоматично застосовуються до тих, хто співпрацює з компаніями, які перебувають під санкціями. Таким чином, російські, білоруські та українські компанії, що мають зв'язки з країнами-агресорами, є «токсичними», а співпраця з ними означає непряму підтримку міжнародної агресії, оскільки військові витрати фінансуються за рахунок їхніх податків".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: