fbpx
Сьогодні
14:12 17 Бер 2022

Ворог не полишає спроби вийти на межі Донецької і Луганської області, - Генштаб

English version here

Фото: Міноборони

Російські окупанти продовжують стратегічний наступ проти України та не залишають спроб вийти на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, але безуспішно

Про це інформує пресцентр Генштабу станом на 12.00 17 березня, пише Рубрика.

У Генштабі зазначають, що з метою сковування дій Збройних Сил України противник намагається блокувати населені пункти на північ від столиці.

"Разом з тим ворог не відмовляється від нанесення ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури у Львівській, Івано-Франківській, Дніпропетровській та інших областях, де не ведуться активні бойові дії", зазначають у штабі.

​На Волинському напрямку: фіксується інтенсивне використання території, інфраструктури Республіки Білорусь угрупованням військ РФ.

​За даними Генштабу, ймовірність участі окремих підрозділів збройних сил Білорусі у бойових діях на боці Росії зберігається.

На Поліському напрямку: ворог здійснював спроби оволодіти раніше зайнятими рубежами, що були втрачені внаслідок успішних дій підрозділів Збройних Сил України. Успіху на зазначеному напрямку він не має.

На Сіверському напрямку: активних наступальних дій ворог не проводив. Здійснює хаотичні обстріли позицій підрозділів Збройних Сил України, намагається вести розвідку.

На Слобожанському напрямку: окупанти намагалися провести наступальні дії з району міста Ізюм, успіху не мали. Роблять спроби закріпитися на зайнятих рубежах.

Російські загарбники посилюють угруповання за рахунок додаткових підрозділів 1-ї танкової армії та берегових частин Балтійського флоту.

На Донецькому і Таврійському напрямках: ворог проводив наступальні дії. Мав частковий успіх у районі Рубіжного (закріплюється на західних та північно-західних околицях міста, просувається до південної частини міста).

На Попаснянському та Волноваському напрямках провів невдалі штурмові дії в районах населених пунктів Верхньоторецьк та Мар'їнка. Зазнав втрат. На Маріупольському напрямку продовжує штурм міста.

На Запорізькому напрямку: активних наступальних дій окупанти не проводили.

На Південнобузькому напрямку: противник проводив розвідку, здійснював інженерне обладнання займаних позицій. Намагався проводити наступальні дії на Криворізькому напрямку, взяв під контроль н.п. Мала Шестірня, проте загального успіху не мав.

На Таврійському напрямку: ворог продовжував нарощування системи матеріально-технічного забезпечення угруповання військ. На аеродромі Джанкой розгорнуто збірний пункт пошкодженої техніки.

Також повідомляється, що противник намагається розповсюджувати дезінформацію усіма доступними каналами комунікацій як на населення тимчасово окупованих територіях, так і на власне населення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: