fbpx
Сьогодні
23:31 17 Бер 2022

Twitter пильнує достовірність інформації про війну рф в Україні та блокує пропагандистський контент

Фото Depositphotos

Twitter пильнує достовірність інформації про війну рф в Україні та блокує пропагандистський контент.

Так, віцепрезидентка із публічної політики Twitter Шинейд МакСвіні повідомила про заходи компанії для забезпечення поширення достовірної та надійної інформації про війну росії проти України.

Що вже зроблено?

  • З початку війни Росії проти України Twitter видалив понад 75 000 профілів через порушення політики щодо спаму та маніпуляцій на платформі Twitter. Проте, Twitter не бачить зв'язку дезінформаційних кампаній з офіційними державними органами рф .
  • За 21 день повномасштабної війни видалено або позначено 50 000 твітів, які поширювались в оманливому або неточному контексті.
  • З 26 лютого соцмережа призупинила рекламу в Україні та росії.
  • Twitter вжив дисциплінарних заходів щодо численних профілів, які заперечували події, пов'язані з насильством та жорстокістю.
  •  Також Twitter визначив, що послуговується правилом: "Якщо контент порушує правила Twitter, твіт або користувач, котрий його поширив, буде видалений; коли існує ймовірність, що твіт може вводити в оману користувачів, тоді буде зменшено його охоплення.
  •  З 11 березня Twitter почав додавати спеціальні позначки для багатьох профілів державних ЗМІ Білорусі. Також одну позначку додали до українського державного ЗМІ (Голос України – https://twitter.com/Golos_Ukraine)
  •  Twitter анонсував, що цього тижня розпочнеться маркування профілів органів державної влади в України та її окремих представників.
  • Twitter створив спеціальну тему (https://twitter.com/i/topics/1498768183985008643) для відстежування інформації про війну в Україні, а також список (https://twitter.com/i/lists/1498457571216134144) надійних джерел інформації (на думку Twitter). До списку увійшли 56 профілів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: