fbpx
Сьогодні
20:18 17 Бер 2022

Через втрати окупанти-льотчики подають рапорти на звільнення, – Генштаб

ФОТО: ІЛЮСТРАТИВНЕ, GETTY IMAGES

Льотчики російської військової авіації подають рапорти на звільнення через велику кількість втрат у війні проти України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"Авіаційні підрозділи 960-го штурмового авіаційного полку 4-ї армії збройних сил РФ зазнали значних втрат. Морально-психологічний стан льотного складу вкрай незадовільний. Продовжуються випадки подання рапортів на звільнення у зв'язку з небажанням брати участь в бойових діях на території України.

Українські захисники завдали значних втрат підрозділам зі складу 252-го мотострілецького полку Західного військового округу, що ведуть бойові дії у районах міст Харкова та Ізюма. Втрачено до 30 відсотків особового складу, озброєння і військової техніки. Окрім того, підрозділи сил оборони ліквідували командира 3-ї мотострілецької дивізії полковника Ігоря Ніколаєва", – йдеться у повідомленні.

За даними української розвідки, російські окупанти планують провести чергову хвилю мобілізації на окупованих територіях Донеччини для комплектації підрозділів.

Генштаб повідомляє, що на тимчасово захопленій Херсонщині помітили, окрім підрозділів збройних сил РФ, перебування співробітників поліції Краснодарського краю та окупованого Криму.

ФСБ залякує та тероризує місцеве населення Херсонщини, а також намагаються залучати населення до колаборації через так звану "місцеву поліцію" окупантів.

Українське військове командування твердить, що росіяни використали майже весь комплект ракет типу "Калібр" морського базування та ракет для оперативно-тактичних комплексів "Іскандер". Через це окупанти, за словами Генштабу, перейшли до застосування озброєння невибіркової дії по містах та цивільних об'єктах, що наносить значні руйнування.

У зведенні зазначили, що ворог втратив наступальний потенціал та був зупинений на всіх напрямках. У російських загарбників наявні серйозні проблеми з постачанням та комунікаціями.

Крім того, російські окупанти продовжують скоювати воєнні злочини проти цивільного населення, порушуючи міжнародне гуманітарне право.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: