fbpx
Сьогодні
08:44 16 Бер 2022

Зеленський підписав закон про заборону на розповсюдження пропаганди росії

English version here

Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський підписав закон про заборону виготовлення та розповсюдження інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій Російської Федерації

Про повідомляють на сайті Верховної Ради, пише Рубрика.

3 березня Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5101 щодо заборони виготовлення та поширення інформаційної продукції, спрямованої на пропагування дій держави-агресора.

14 березня його підписав президент. Ним внесено зміни до інших законів.

Отже, закон забороняє пресі, телебаченню та радіо виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України у 2014 році.

Зокрема, шляхом подання збройної агресії РФ проти України як "внутрішнього конфлікту", "громадянського конфлікту", "громадянської війни", заперечення тимчасової окупації частини території України.

Водночас забороняється прославлення (глорифікація) осіб, які здійснюють збройну агресію Росії проти України з 2014 року, представників як збройних формувань Російської Федерації, так і збройних банд та груп найманців, зокрема шляхом їх визначення як "повстанці", "ополченці", "ввічливі військові люди".

Закон також передбачає можливість припинити в Україні діяльність партій, релігійних та громадських організацій, діяльність яких спрямована на ліквідацію незалежності України, зміну конституційного ладу, порушення її суверенітету чи територіальної цілісності, пропаганду війни чи виправдання дій Росії як країни-агресора.

Цей закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: