fbpx
Сьогодні
20:52 16 Бер 2022

НАТО збирається допомагати Україні тільки зброєю

Міністри оборони країн членів НАТО поділяють позицію щодо підтримки України та надання їй зброї для захисту від Росії, але всіляко уникатимуть прямого залучення Альянсу у війну.

Про це заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів оборони країн Альянсу, передає Укрінформ.

"Союзники є єдиними в тому, що стосується надання підтримки для України, щоб надати їй можливість реалізувати своє право на самооборону. Але союзники також є єдиними в тому, що НАТО не має застосовувати війська на місці подій або у повітряному просторі України.

Тому що ми маємо відповідальність щодо забезпечення непоширення цього конфлікту, цієї війни, утримати її від ескалації за межі України. Ми бачимо смерть, руйнування, ми бачимо людські страждання в Україні. Але ситуація лише погіршиться, якщо НАТО здійснить заходи, що призведуть до повномасштабної війни між НАТО та Росією", – сказав він.

За словами Столтенберга, 16 березня міністри НАТО погодилися продовжити постачання в Україну сучасного обладнання та систем протиповітряної оборони, протитанкової зброї та інших видів підтримки.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: