fbpx
Сьогодні
14:19 13 Бер 2022

Посол ЄС Маасікас щодо членства України: крига скресла, процес пішов

Фото: Рубрика

Глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас заявив, що робота щодо приєднання України до Європейського союзу розпочалася

Про це він заявив у своєму відеозверненні у Twitter, пише Рубрика.

"11 березня на своєму саміті у Версалі глави держав та урядів ЄС обговорили заяву України на членство в ЄС. Вони дали чіткий політичний сигнал: Україна належить до європейської сім'ї. Роботу щодо членства України в ЄС розпочато, крига скресла, процес пішов", сказав Маасікас.

Посол також наголосив, що члени ЄС і союзники постачають Україні зброю, і ще більше допомоги попереду.

 

"По-перше, ми надаємо гуманітарну підтримку: всі країни-члени ЄС зробили внесок у Механізм цивільного захисту ЄС. Мільйони транспортних засобів, аптечок, наметів, ковдр і спальних мішків уже прибувають в Україну", сказав Маасікас.

Дипломат підкреслив, що перший транш нової макрофінансової допомоги ЄС Україні у 300 млн євро – вже надійшов в Україну. "І це ще не все", додав він.

З його слів, ЄС також захищає тих, хто потребує тимчасового захисту від путінського терору.

"ЄС уперше активізував директиву про тимчасовий захист. Вона допоможе українцям, які прибувають до ЄС, забезпечуючи благополуччя та медичне обслуговування, доступ до ринків праці та освіти", наголосив він.

Нагадаємо, що Німеччина та Франція одні з нечисленних держав, що виступали проти прискореного надання Україні офіційного статусу кандидата на саміті ЄС у Версалі.

Вони наголошували на тому, що це нібито не має підтримки у їхньому суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: