fbpx
Сьогодні
15:04 12 Бер 2022

Зеленський звернувся до західних лідерів допомогти звільнити з полону мера Мелітополя

Президент України Володимир Зеленський звернувся до західних лідерів із проханням допомогти звільнити з полону мера Мелітополя Івана Федорова

Про це він повідомив у своєму зверненні, пише Рубрика.

"Впродовж ночі й сьогодні постійно говоримо з партнерами про цю ситуацію з нашим міським головою. Вимога проста – негайно звільнити його з полону", сказав Зеленський.

З його слів, він провів переговори зі всіма, хто спілкується з Росією.

"Я особисто вже зателефонував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу, говорив з ним. Говорив із президентом Франції Еммануелем Макроном. Я буду говорити з усіма, з ким потрібно, щоб звільнили наших людей", сказав президент.

"Ми очікуємо, щоб вони, лідери світу, показали, як вони можуть вплинути на цю ситуацію. Як вони можуть зробити просту справу – звільнити одну людину. Таку людину, яка уособлює собою всю мелітопольську громаду. Українців, які не здаються", додав він.

Також Зеленський звернувся до росіян із закликом до масових акцій протесту, навівши в приклад окупований російською армією Мелітополь.

"Почуйте, будь ласка, в Москві! Якщо в Мелітополі проти окупації виходять дві тисячі людей, то скільки має бути у вас проти війни? Щоб було по-чесному, щоб було по справедливості", заявив Зеленський.

Нагадаємо, що вранці 12 березня російські військові забрали з мітингу у Мелітополі координаторку щоденних акцій протесту в місті Ольгу Гайсумову. Про це йшлося в повідомленні на її сторінці в соцмережах.

Мера Мелітополя Івана Федорова викрали російські військові близько 15:10 11 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: