fbpx
Сьогодні
12:58 12 Бер 2022

Білорусь відправила до кордону з Україною війська: говорить про "ротацію"

У Білорусі заявили, що відправлять до кордону з Україною 5 батальйонно-тактичних груп на заміну військових, які перебувають там зараз

Як пише Рубрика, повідомлення про це розмістило Міноборони Білорусі у своєму Телеграм-каналі.

Вони заперечують, що це є частиною підготовки до вступу у війну на боці РФ.

Як зазначається, наразі на південному кордоні Білорусі разом з прикордонниками перебувають п'ять батальйонно-тактичних груп.

Від імені начальника генштабу Збройних сил, першого заступника міністра оборони генерал-майора Віктора Гулевича повідомляють, що "з метою недопущення проникнення на територію РБ з боку України різних націоналістичних збройних формувань, нелегальної доставки зброї, боєприпасів і вибухових речовин".

Зазначається, що ці військові займаються розвідкою, патрулюванням, охороною об'єктів та оборони на дорожних напрямках.

"Найближчим часом планується замінити їх також п'ятьма БТГ. Підрозділи, які виконали свої завдання з прикриття держкордону, повернуться у пункти постійної дислокації…

Переміщення військ жодним чином не пов'язене з підготовкою і тим більш участю білоруських військових у спеціальній військовій операції на території України.

Рідних і близьких військовослужбовців можу запевнити, що наші ЗС виконують завдання із забезпечення військової безпеки РБ лише на власній території", заявив начальник генштабу Білорусі.

Нагадаємо, 11 березня командування Повітряних сил ЗСУ поширило повідомлення про провокацію РФ задля втягнення Білорусі у війну – обстріл російськими літаками прикордонного села.

У Міноборони Білорусі заявили, що ця інформація не відповідає дійсності.

Інформація про можливий вступ у війну Білорусі вже увечері 11 березня також не справдилася.

Як відомо, у 11 березня самопроголошений президент Александр Лукашенко спілкувався з президентом РФ Владіміром Путіним у Росії.

У Лукашенка повідомили, що на цій зустрічі він домовився про знижки на енергоресурси та отримання зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: