fbpx
Сьогодні
20:27 11 Бер 2022

Якщо Україна через війну не проведе посівну, голод загрожує всьому світу, — аграрії

English version here

Продовження війни РФ проти України після 1 квітня зірве посівну кампанію в обох країнах і призведе до суттєвого дефіциту продовольства на світовому ринку.

Тому міжнародні компанії та корпорації мають сприяти припиненню війни РФ проти України шляхом відмови від бізнесу в Росії.

З відповідним зверненням до міжнародного бізнесу виступив Петро Мельник — президент Українського клубу аграрного бізнесу — однієї з найбільших агроасоціацій у країні, повідомляє НВ.

«Просимо всі транснаціональні компанії, які виробляють та постачають сільгосптехніку, насіння, добрива, пестициди, а також зернотрейдерів негайно призупинити бізнес із Росією та Білоруссю… Потрібно зупинити війну до 1 квітня — терміну початку посіву, інакше посівної кампанії не буде ані в Україні, ані у Росії. І весь світ страждатиме від дефіциту зернових, який завершиться голодом», — наголосив Мельник.

Він також подякував компаніям John Deere, Corteva, Louis Dreyfus Commodities, Trimble, які, за його даними, вже офіційно призупинили свої постачання до РФ і бізнес із країною-агресором, і попросив інші компанії приєднатися до санкцій.

«Ми бачимо, що багато транснаціональних компаній призупиняють свій бізнес із Росією. Ми справді цінуємо це. Ось це реальний вчинок, реальний внесок у припинення війни, припинення смертей і руйнувань в Україні», — заявив Мельник.

Він наголосив, що вже впроваджені проти РФ санкції працюють, росіяни починають усвідомлювати наслідки злочинного нападу Путіна на Україну, на свободу та демократичні цінності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: