fbpx
Сьогодні
20:17 11 Бер 2022

путін почав шукати крайніх через провал в Україні, – журналісти

English version here

Фото Reuters

путін через невдалу військову кампанію в Україні почав шукати крайніх. Першими постраждало відділення зовнішньої розвідки ФСБ – заарештовано його керівника Сергія Бесєду та його заступника Болуха.

Про це повідомляє Медуза з посиланням на відомості журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган.

Зазначається, що Бесєда та Болух відповідали за розвідку на території України, і ймовірно, саме вони ввели Путіна в оману щодо готовності України "вітати визволителів".

Болух додатково відповідав за напрямок дезінформації.

5-та служба (офіційна назва — Служба оперативної інформації та міжнародних зв'язків) займається зв'язками ФСБ із закордонними партнерами, у тому числі з американськими відомствами.

Усередині служби існує сумнозвісний Департамент оперативної інформації (ДОІ), який виконує функції зовнішньої розвідки ФСБ.

"Саме 5-а служба відповідала за надання Володимиру Путіну інформації про політичні події в Україні напередодні вторгнення. І, схоже, через два тижні війни до Путіна нарешті дійшло, що його просто ввели в оману: 5-а служба, боячись роздратувати керівника, просто постачала йому ті дані, які він сам хотів чути.

Наразі наші джерела повідомляють, що генерал Бесєда та його заступник поміщені під домашній арешт. Серед причин називають нецільове використання коштів, виділених на операції, а також погану розвідувальну інформацію. І справді: розвідка у кадрового розвідника Путіна, як виявилося, влаштована ​​геть погано", – йдеться у повідомленні.

Довідка

Андрій Солдатов та Ірина Бороган — журналісти та письменники, автори кількох книг про російську владу та спецслужби.

Вони вивчають ФСБ протягом багатьох років і мають велику мережу джерел.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: