fbpx
Сьогодні
19:14 10 Бер 2022

Україна втратила від війни вже $100 млрд, США обіцяють виділити $50 млрд

English version here

Фото Reuters

За два тижні війни Україна втратила половину ВВП. Близько 50% підприємств припинили роботу. Втрати економіки оцінюються у $100 млрд.

Такі дані сьогодні озвучив радник президента з економічних питань Олег Устенко.

"За попередніми оцінками нашого офісу, активи, які ми втратили або активи, які були знищені, їх оцінка становить приблизно 100 мільярдів доларів США. Це дуже приблизні оцінки того, що ми вже втратили", – сказав Олег Устенко.

Він також заявив, що війна повністю зупинила близько 50% українських підприємств.

Друга половина заводів і підприємств зараз працює на межі своїх можливостей.

Раніше озвучувалися підрахунки, що через напад Росії лише транспортна інфраструктура України за два тижні зазнала збитків на $10 млрд.

У Вашингтоні заявили, що виділить $50 млрд на гуманітарну допомогу українцям, які страждають від російської агресії. Кошти будуть виділені в рамках програми продовольчої допомоги.

Про це сказала віцепрезидентка США Камала Гарріс під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

"Ми жертвуємо додаткові 50 мільярдів доларів, щоб допомогти реалізувати гуманітарну допомогу. Очевидно, що разом, солідарно, ми зробимо все, щоб забезпечити всі гуманітарні потреби, а також безпеку України та українського народу", – сказала Гарріс.

Віцепрезидентка зазначила, що США підтримують українців, які продемонстрували велику мужність і додала, що весь цивілізований світ розлючений, коли бачить, що відбувається в Україні з невинними дітьми, матерями, батьками, бабусями та дідусями – людьми, які тікають, залишають все, що у них було.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: