fbpx
Сьогодні
10:36 10 Бер 2022

У Кремлі заявили про вихід Росії з Ради Європи

English version here

Росія заявила, що більше не збирається бути членом Ради Європи

Як повідомляє російський ТАСС, заяву про це 10 березня поширило МЗС РФ, пише УП.

У відомстві звинуватили країни ЄС і НАТО в тому, що вони буцімто зловживають своєю більшістю і "продовжують лінію на руйнування Ради Європи і загального гуманітарно-правового простору у Європі".

"Росія не буде брати участь у перетворенні натівцями і ЄС, які їх слухняно наслідують, найстарішої європейської організації на черговий майданчик розповідей про вищість Заходу і самолюбування. Нехай насолоджуються спілкуванням одне з одним без Росії",  заявили в МЗС РФ.

РосЗМІ зауважують, що з участю Росії у Раді Європи запровадили мораторій на смертну кару.

Нагадаємо, через війну РФ проти України Рада Європи зупинила членство РФ у двох органах – у Комітеті міністрів Ради Європи та у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Члени Бюро Венеційської комісії, дорадчого органу Ради Європи з питань конституційного права, також ініціювали припинення права Росії на представництво у комісії.

На 14-15 березня анонсоване позачергове пленарне засідання ПАРЄ, головною темою порядку денного стануть наслідки агресії Російської Федерації.

Росія юридично лишається членом Ради Європи і учасницею відповідних конвенцій, що зберігає зобов'язання РФ, у тому числі за Європейською конвенцією з прав людини. Це означає також зобов'язання РФ виконувати рішення ЄСПЛ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: