fbpx
Сьогодні
15:44 10 Бер 2022

Херсон: окупанти розгромили інститут НААН

English version here

У Наддніпрянському, яке у передмісті Херсона, окупанти розгромили інститут зрошувального землеробства Національної академії аграрних наук України

Про це Суспільному повідомила директорка інституту Раїса Вожегова.

"Дійсно все там дуже-дуже погано. І солярку, і трактори, і двигуни, і все обладнання на господарському дворі – все знищено. Розбито та роздеребанено усе в інституті – кабінети, двері, комп'ютери.

Першого дня, коли вони пішли з селища, ми почали забивати всі двері, але даремно, бо знову все повідкривали. У мене там охоронець 5 днів сидів, як в ув'язненні. Насіння картоплі у нас у підвалі було, зірвані усі замки, в гаражі все так само.

Охоронець, коли вони пішли, прийшов туди і сказав, що не може там перебувати морально, навіть каже, до звільнення, бо важко все це", розповіла Раїса Вожегова.

За словами директорки інститут, люди в селищі десь тиждень були у сховищах, підвалах, була справжня гуманітарна катастрофа. Подякувала волонтерам, наразі трохи легше.

Також вона розповіла, що у селищі померла бабуся і немає рідних та близьких, щоб її поховати.

"Ми намагалися хоч якісь дошки знайти, знайшли чоловіка, який погодився сколотили той гроб, бо з міста неможливо доставити. В нас селище так розташоване на перетині Бериславського та Снігурівського шосе і тому всі танки, всі їхні бази – все це базується в нашому інституті", говорить директорка інституту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: