fbpx
Сьогодні
22:05 08 Бер 2022

Загарбники продовжують пропонувати жителям Києва та Чернігова евакуацію через Білорусь в РФ

Фото: GETTY IMAGES

Російські окупанти вкотре оголошують "гуманітарний коридор" 9 березня для евакуації населення українських міст, зокрема пропонують киянам через Білорусь евакуюватися на літаку на територію РФ

Про це повідомляє російське державне видання "РИА Новости".

Як зазначається,  так званий "гуманітарний штаб" російських окупантів пропонує відкрити "гуманітарні коридори" о 9 годині ранку 9 березня.

Окупаційні війська, мовляв, також будуть дотримуватися режиму припинення вогню.

"Російські окупанти пропонують мешканцям Києва, Чернігова й околиць виїхати до Гомеля на території Білорусі, а далі на літаку в Росію. Усім охочим їхати в південному напрямку слід, за словами окупантів, чекати погодження української влади.

Мешканцям Сум пропонують евакуюватися або до Полтави, або до Бєлґорода в Росії. Далі типу вони згодні дозволити рух евакуйованих людей на авто, залізницею чи літаком до інших місць", йдеться у повідомленні.

Загарбники пропонують мешканцям Харкова виїхати в напрямку Бєлґорода через гумкоридор, або до Львова, Івано-Франківська та Ужгорода, але при погодженні української влади.

Жителям Маріуполя пропонують евакуюватися через Новоазовськ і Таґанроґ до Ростова-на-Дону, або до Запоріжжя, але за погодження з українською владою.

Довідка.

Як повідомляла Рубрика, 8 березня українській владі вдалося евакуювати іноземних студентів та частину мешканців міста Суми, оточеного російськими військами.

Раніше окупанти заявляли, що вони готові відкрити гумкоридори для евакуації населення п'яти міст 8 березня.

Зранку 7 березня російські окупанти оголосили так званий "режим тиші", без узгодження з українською стороною, і запропонували мирним мешканцям евакуюватися на територію Росії та Білорусі.

6 березня російські загарбники розпочали обстріли та зірвали відкриття "гуманітарного коридору" з Маріуполя. Вона була запланована на 12 годину дня.

5 березня російські загарбники також зірвали заплановану евакуацію населення з Маріуполя та Волновахи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: