fbpx
Сьогодні
19:20 07 Бер 2022

Окупанти хотіли зробити фейкову "новину" про допомогу персоналу ЧАЕС

Російські окупанти планували зробити фейкову "новину" про надання гуманітарної допомоги персоналу в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це повідомляє  пресслужба НАЕК "Енергоатом".

"Загарбники завезли гуманітарну допомогу в зону ЧАЕС для створення "картинки для ЗМІ", – йдеться у повідомленні.

Персонал ЧАЕС категорично відмовився від такої "допомоги" та загарбники вирішили переодягнути своїх військових у форму концерну NOVARKA та зняли сюжет.

Зазначимо, що персонал NOVARKA завершив свою роботу у зоні відчуження ще у вересні 2020 року.

Довідка

24 лютого, у день початку повномасштабної війни Росії проти України, російські окупанти при спробі наступу на Київ встановили контроль над Чорнобильською зоною відчуження, взявши в заручники персонал.

Через недбальство окупанти ймовірно перейшли на заборонені ділянки або зачепили об'єкти із значним радіаційним забрудненням, внаслідок чого вони зазнають сильного випромінювання.

У Міжнародній агенції атомної енергії обіцяли надіслати свої делегації для інспекції радіаційної безпеки в зоні відчуження довкола ЧАЕС.

Мер Славутича Юрій Фомічев, в якому мешкають родини працівників у зоні відчуження на ЧАЕС, сказав, що персонал десяту добу поспіль вимушений забезпечувати діяльність на об'єкті, а також має обмежений запас ліків і харчування.

Також російські окупанти навмисно завозили "масовку" в захоплений Херсон, щоби зняти фейкову "новину" про роздачу гумдопомоги мешканцям міста. Громадяни України відмовились брати допомогу з рук окупантів та вийшли на мітинг з українськими прапорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: